Assortiment
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Duchesse Chocolate Cherry
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
"Chocolate Duchesse Cherry" is zoals de naam doet vermoeden een chocolade- en kersenbier. Dit bier is een ode aan de Belgische knowhow. We staan bekend om onze heerlijke bieren en exquise chocolaatjes. We hadden het gekke idee om de twee te mengen en er een uniek product van te maken.
Alleen gebrouwen met echte Belgische kersen (geen smaakversterkers of kersenextracten). De vrucht komt uit de regio Sint-Truiden in Limburg (België).
Het basisbier van de “Chocolate Duchesse Cherry” is een roodbruin uit West-Vlaanderen met gemengde gisting. Dit bier heeft een hoge gistingsbasis en wordt vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten waar het een tweede wilde gisting ondergaat. De tannines in de vaten (zeer groot vat gebruikt voor de opslag van geweldige Bordeaux-wijnen) geven Chocolate Duchesse Cherry zijn zoete, fruitige, verfrissende en bitterzoete smaak.
Als het basisbier klaar is, voegt de meesterbrouwer 20 Kg "Kriek Gorsem" (Belgische zure kersen) per 100 liter toe aan het bier. Gedurende 6 maanden macereert het bier met de kersen. De kersen geven een frisse en fruitige smaak aan het bier met een zoetzure basis.
Na 24 maanden verwerking en net voor het vullen, voegen we een natuurlijk cacaodestillaat toe aan het bier dat het bier zachter maakt (zonder overboord te gaan) en het een chocoladesmaak geeft.
Alleen gebrouwen met echte Belgische kersen (geen smaakversterkers of kersenextracten). De vrucht komt uit de regio Sint-Truiden in Limburg (België).
Het basisbier van de “Chocolate Duchesse Cherry” is een roodbruin uit West-Vlaanderen met gemengde gisting. Dit bier heeft een hoge gistingsbasis en wordt vervolgens gerijpt op eikenhouten vaten waar het een tweede wilde gisting ondergaat. De tannines in de vaten (zeer groot vat gebruikt voor de opslag van geweldige Bordeaux-wijnen) geven Chocolate Duchesse Cherry zijn zoete, fruitige, verfrissende en bitterzoete smaak.
Als het basisbier klaar is, voegt de meesterbrouwer 20 Kg "Kriek Gorsem" (Belgische zure kersen) per 100 liter toe aan het bier. Gedurende 6 maanden macereert het bier met de kersen. De kersen geven een frisse en fruitige smaak aan het bier met een zoetzure basis.
Na 24 maanden verwerking en net voor het vullen, voegen we een natuurlijk cacaodestillaat toe aan het bier dat het bier zachter maakt (zonder overboord te gaan) en het een chocoladesmaak geeft.
€ 2,55
Fles
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- België
- Inhoud
- 33 CL
- Alcoholpercentage
- 6.8% vol
- Soort bier
- Fruitbier
- Kleur
- Robijnrood
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product