Fine Taste Good Living
Pasta met tomaat en courgette en een heerlijk fles La Trappe Isid’or bier!
Pasta doet denken aan Italië en Italië doet denken aan heerlijke uitstapjes en vakantie. Daarom maken wij u alvast lekker met dit pasta gerecht met daarnaast een gekoeld La Trappe Isid’or bier.
Ingrediënten;
- 1 Courgette
- 8 eetlepels tomatenblokjes uit blik
- 4 eetlepels van het tomatenvocht
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 175 gram pasta, bijvoorbeeld gnocchi, farfalle of tagliatelle
- Blaadjes verse basilicum
- 4 tot 6 eetlepels Parmezaanse kaas
- Peper uit de molen en zout naar smaak
Alles klaargezet? Leuk! Dan kunnen we beginnen met de bereiding!
- Kook de pasta met een snufje zout
- Verwijder zoveel mogelijk wit van de courgette en stek met een appelboor rondjes uit
- Roerbak de rondjes courgette in de verhitte olie in een wok of koekenpan
- Voeg de tomatenblokjes en knoflook uit de knijper al roerend toe in de wok of koekenpan
- Roer vervolgens het tomatenvocht erdoor en breng op smaak met peper en/ of zout
- Nadat de pasta gekookt is, giet het in een vergiet (goed laten uitlekken)
- Voeg de pasta toe in de wok of koekenpan en roer het door.
- Verdeel dit gerecht op de borden en strooi er wat Parmezaanse kaas op en eventueel wat tomaatjes
- Pak de fles koude La Trappe Isid’or uit de koelkast.
Eet smakelijk!